El pròxim 8 de març, hi ha una vaga organitzada amb motiu del Dia de la Dona. Una vaga sostinguda per diferents col·lectius i associacions, entre ells la coordinadora 8-M i els dos principals sindicats CCOO i UGT.

Des de Podem Alcoi comuniquem que donarem suport a l’acte. Entre els motius que ens porten a recoltzar la vaga destaquem la inacceptable violència masclista que només a Espanya ha suposat l’assassinat de més de 1.000 dones en tot just 14 anys, la desigualtat laboral de gènere, amb una bretxa salarial del 20% a favor dels homes, “on les dones segueixen assumint en tot el món una càrrega desproporcionada de treball no remunerat“, tal com afirma el portaveu Aarón Ferrándiz.

Aquesta desigualtat també troba presència als permisos de maternitat i paternitat que possibiliten el repartiment de responsabilitats en la cura de filles i fills entre ambdós progenitors, que “són insuficients i escassos”. Així mateix, les dones migrants es veuen sotmeses a condicions laborals més precàries que els homes migrants veient exposades a jornades de treball més llargues i a un accés a la protecció social inexistent o molt limitat.

Davant aquesta realitat, Aarón Ferrándiz afirma que “acabar amb la discriminació entre dones i homes resulta, no tant sols un deure ètic, sinó un inajornable compromís històric en el qual totes les institucions de l’Estat, inclosos els ajuntaments han de participar activament i protagónicament”.